Nyheter - Stort som litet

2015-02-20 - Ny agentur. HYBE utökar samarbetet med SNOL

Litauiska SNOL, tillverkare av bl.a industriugnar ger HYBE möjligheten att erbjuda en bred kompetens på utrustning för värmebehandling från 100-1600C. HYBE har redan 2014 sålt och tillverkat för Valmet, Hagfors en förvärmningsconveyor tillsammans med SNOL som exempel på en lyckad inledning av samarbetet.

2015-02-11 - HYBE levererar rullbanor till Alstom, Saudiarabien

HYBE har fått en stor order av rullbanor och mekaniserad hantering till en stor blivande produktionsanläggning av värmeväxlare till kraftverk i Saudiarabien. Alstom bygger en helt ny fabrik för detta och köper motsvarande 450 m rullbanor av HYBE. Dessa rullbanor skall ingå i arbetsstationer för hantering av kollin upp till 48 tons vikt.2014-11-07 - Unnaryds Modell AB (UMAB) Ny smältanläggning

UMAB storinvesterar i ett nytt gjuteri där även prototypgods i järn skall produceras. HYBE levererar smältanläggningen från nya partnern 5M Induction. Det blir senaste teknik med en 12-puls IGBT styrd omformare på 400 kW, PLC-styrning i två stycken ugnar om 500 kg.

2014-01-20 - Hallands Vent & Plåt köper HYBE Maskin AB

Som ett led att förstärka HYBEs organisation och möjligheter har avtal träffats med en trogen samarbetspartner. UC Svets & Maskinmontage AB (UC), idag helägt av Hallands Vent & Plåt AB (HVP), tar över verksamheten fr o m den 20/1 2014.

2012-03- - Fel i tidningen Gjuteriet nr 3-12 ang. Sperre

Sperre Støperi AS har flyttat över all sin råsandsproduktion till dotterbolaget Sperre Baltic SIA. Sperre i Elverum fortsätter satsa vidare på furanformning. Råsandsformning kördes fram till november i fjol. HYBE som levererat merparten av utrustningen köpte anläggningen för vidareförsäljning till Patar PP, Ukraina. Det omfattande demonteringsarbetet fördelat på ca 260 ton och 20 trailers är nyligen avslutat.Lite äldre...

2011-05- - Utbyggnad/Uppgradering rullbanor till Kubal

Kubikenborg Aluminium i Sundsvall som framställer primäraliminium gör en större översyn av de rullbanor som levererades 1987 till Anod rodding verket. HYBE fick på nytt förtroende att ta fram en lösning att växa i.

2010-07-08 - Ny Sandblandare från Dozamet

Keycast Ljungby AB investerar i en ny sandblandare från Polska Dozamet. Blandaren är av den beprövade Speedmullor-principen. Den nya kapaciten blir 600kg/sats vilket är varmt välkommet av produktionschefen Magnus Andersson. Installationen är planerad att ske i slutet av oktober.2010-05-20 - SPERRE Baltic S.I.A. satsar vidare

SPERRE-gruppens järngjuteri i Riga (syster till SPERRE Stöperi i Elverum) satsar stort på att uppgradera gjuteriet . Vi har fått förtroendet att ta oss an råsandsberedningen, nu med installation av polygonsikt, sandkylare, ny fuktkontroll och automatisk vattentillsättning till både kylare och blandare, bindemedelsinjektion och hantering av big bags för nysand, antrapur, bentonit och eget filterstoft. Ordern på över 3 milj SEK tas fram i samarbete med våra partners på råsandsteknik Sensor Control och Kromer Gjuteriteknik i Tyskland.

2010-04-01 - Bruzaholm fortsätter i sin HYBE-anläggning

Bruzaholms Bruk har bestämt sig att köra vidare i sin HYBE formanläggning. Under semestern görs nu en andra översyn på högtrycksformmaskinen JSS Membromatic som nu gått ytterligare 10 år sedan förra servicen. Den nu 20-åriga anläggningen har därmed bedömts att tjäna gjuteriet i minst 10år till.

2010-03-25 - Gjutna Komponenter - Vridcylinder för 10 ton till Höganäs

HYBE har tagit fram ännu en ersättningsdetalj i gjutet segjärnsutförande. Färdig för montage på Höganäs i Halmstad.

2009-09-18 - Foxall 424 - Robotrenscell till Bruzaholms Bruk

Bruzaholms Bruk AB har nu driftsatt sin nya slipcell från Vulcan Europe. Cellen som bygger på en ABB-robot utrustad med en HSK spindel på 15kW skall nu axla och avlasta renseriet från de största serierna. Valet av cell avgjordes på flexibilitet och prestanda. Bruzaholm ser redan större fördelar med denna investering än vad som tänktes från början.2009-09-05 - Contimelt Smältanläggning 450kW 150kg+300kg

BRAFE Engineering Ltd. avslutade sin första sintersmälta med en av den nya anläggningens induktionsugnar i onsdags. Chris Dickings, Gjuterichef på BRAFE är belåten. Denna extra smältkapacitet är mycket välkommen. BRAFE hanterar närmare 300 olika stållegeringar och är starkt nischade inom specialstål såsom Hasta-Aloy. BRAFE har sedan tidigare inte mindre än sju stycken induktionsugnar.