Partners

Avgjutningsskänkar, förvärmning

Engelska Ropers omtyckta skänkar finns i många varianter och storlekar alla rejält byggda. Behandlingsskänkar, motoriserade skänkar, effektiva förvärmningssystem m.m. Hos Roper finner du även formflaskor för både maskin- och handformning i samma kvalitet som deras skänkar.

Rensning, manipulatorer, matarkanoner m.M

En av världens största tillverkare av gjuteriutrustning. Vulcans maskiner och anläggningar finns representerade över hela världen. Vulcan är en sammanslagning av en mängd olika tillverkare. Deras olika produktnischer marknadsförs nu under Vulcan.  Robotrensning, Impactors, Lost- foam formning, Manipulatorer m.m.

Säte: Alabama, USA och Europadivisionen i Leicester England.

Urslagare, kyltransportörer m.M

Amerikanska Carrier, numera också med kontor och tillverkning i Belgien besitter ett stort och kraftigt program av urslagare, kyltransportörer, matare m.m. De utgör ett mycket bra komplement till danska SKAKO på vibrationsteknik. Här finns en stor idébank och erfarenhet sammansatt med bästa moderna teknik.

Reparationer, service induktionsugnar

Engelska IMR från Sheffield är vår partner på tillverkning, service och reparation av induktionsugnar. 40 års gedigen erfarenhet av marknadens vanligast förekommande fabrikat såsom, ASEA, Ajax, Inductotherm, Pillar, Radyne, Taylormade mfl. Ödmjuka och nogranna i sitt arbete utgör de ett fantastiskt prisvärt alternativ i gjuteriernas tjänst 24 timmar om dygnet.

Kallhärdande formning & återvinning

Engelska FTL har ett brett maskinprogram med inriktning på kallhärdande formning. Här finner Ni bl a mixrar, vibrationsbord, mekanisk återvinning, formloopar, klassificerare, m.m. Honnör för FTL som erbjuder solid kvalité, tillförlitlighet och produktivitet utan att komplicera det.

Smältugnar induktion

Vi är stolta att få arbete denna mycket kompetenta leverantör av induktionsugnar och smältanläggningar. Hos 5M återfinns en välutvecklad teknik, standardiserad tillverkning och hög kunskapsnivå för att göra effektiva och robusta smältverk för en rimlig budget.

Formsandsstyrning, vattentillsättning

Tyska Sensor Control står för formsandskompetens. De har vidareutvecklat Lippke fuktkontrollsystem till komplett styrning av formsandkvalitén. Detta omfattar också en efterkontrollutrustning

Vibrationsteknik

När det gäller Vibrationsteknik har danska SKAKO Vibration en lång och gedigen erfarenhet. Vibrationstekniken är ett mycket mångsidigt verktyg och har ett stort användningsområde inom både tung och lätt industri.

Med kontrollerad vibration löser man de tuffaste och kanske besvärligaste problemen. Vibrationsteknik är en oöm och långlivad maskinutrustning.

Värmebehandling

AB Umega, SNOL dpt är en erkänd tillverkare av värmebehandlingsugnar med goda referenser.

Här finner Ni allt från mindre laboratorieugnar till större kammarugnar och integrerande transportörer. Som bas finns ett brett utbud av standardlösningar som toppas med skräddarsydda lösningar som svarar emot kundbehov.